PF Parinte Patriah Teoctist, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a oficiat astazi slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Patriarhala

PF Parinte Patriah Teoctist, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a oficiat astazi slujba Sfintei Liturghii la Catedrala Patriarhala din Bucuresti. In cuvintul de invatatura, PF Teoctist s-a referit la semnificatia primei duminici din Postul Mare, care este denumita Duminica Ortodoxiei: ‘Duminica aceasta, prima din Postul Sfintelor Pasti, in intreaga Ortodoxie se sarbatoreste insasi Ortodoxia, insasi invatatura noastra de credinta, care inseamna credinta cea dreapta. Ortodoxia este un cuvint grecesc care vrea sa arate ca Biserica Rasaritului, Biserica celor 7 Sinoade Ecumenice, Biserica Sfintilor Parinti din Apus si din Rasarit este Biserica pastratoare a intregului tezaur de credinta. Aceasta deschidere a Cerului, prin Sfinti si prin Sfintii Ingeri, face lgatura cerului cu pamintul, a oamenilor cu Dumnezeu. Dar aceasta legatura este foarte pretioasa in Biserica, atunci cind legatura se face si intre frati. Iar aceasta legatura se face mai ales in biserica, mai ales prin Sfintele Taine si indeosebi cu impartasirea Sfintelor si Prea Curatelor Taine ale lui Hristos, Trupul si Singele Domnului’.

In cadrul Sfintei Liturghii de la Catedrala Patriarhala, la fel ca si la slujbele oficiate astazi in toate bisericile si manastirile Patriahiei Romane a fost citita Pastorala Sfintului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane la Dumineca Ortodoxiei.

Comentarii Facebook


Știri recente