PF Hristodoulos viziteaza in aceste zile Mitropolia Olteniei

Prea Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romanre, si Prea Fericitul Hristodoulos, Arhiepiscopul Atenei si a toata Elada, au fost intampinati de sute de credinciosi la Catedrala Mitropolitana din Craiova. Copii imbracati in costume populare au oferit inaltilor oaspeti traditionala paine cu sare. Dupa o scurta procesiune, s-a purces la o scurta slujba de intampinare, urmata de cuvantarile Inalt Prea Sfintitului Teofan, Mitropolitul Olteniei, Prea Fericitul Teoctist si Prea Fericitul Hristodoulos.

In cuvantul sau, Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Teofan a subliniat bucuria cu care preotii si credinciosii din Oltenia intampina pe cei doi intaistatatori ai Bisericilor Ortodoxe surori, Romana si Greaca, si a exprimat gandul ca poporul roman ortodox afla in poporul grec ortodox un popor frate in credinta.

Prea Fericitul Arhiepiscop Hristodoulos a subliniat legaturile spirituale, de credinta si cultura, existente de veacuri intre romani si greci. De asemenea, Prea Fericirea Sa a amintit ca de aici, de pe pamantul romanesc a inceput in secolul al XIX-lea miscarea de eliberare a grecilor de sub ocupatia Imperiului Otoman.

Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist si-a exprimat bucuria de a se afla iarasi in mijlocul celor pe care i-a pastorit candva ca mitropolit si a subliniat importanta duhovniceasca a acestei vizite.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente