PF Hristodoulos se va afla in vizita la Iasi in perioada 11-12 iunie 2003 la invitatia IPS Daniel

La invitatia Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in perioada 11-12 iunie 2003, se va afla in vizita la Iasi Prea Fericitul Hristodoulos, Arhiepiscop al Atenei si Primat al Greciei. Din delegatia care il va insoti pe inaltul ierarh la Iasi fac parte: Inalt Prea Sfintitul Ambrozie, Mitropolit de Kalavrita, Inalt Prea Sfintitul Nikoforos, Mitropolit de Didimotihu, Inalt Prea Sfintitul Ierotcos, Mitropolit de Navpactu, Prea Cuviosul Arhimandrit Hrisostom Sclifas, Secretarul Sfantului Sinod al Bisericii Greciei, Prea Cuviosul Tomas Sinodinos, Protosinghelul Arhiepiscopiei Atenei, precum si Excelenta sa Domnul Andreeas Loverdos, Ministrul Adjunct al Afacerilor Externe, Responsabil cu Relatiile Economice Internationale si Dezvoltare.

Programul delegatiei cuprinde:

Miercuri, 11 iunie 2003: – la orele 17.00 – aterizarea aeronavei la Aeroportul International Iasi;

– la orele 17.30 Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va primi delegatia condusa de Prea Fericitul Hristodoulos, Arhiepiscopul Atenei si Primat al Greciei, in Catedrala Mitropolitana. Cu aceasta ocazie Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel va adresa inaltilor oaspeti un cuvant de bun venit urmat de un polihroniu si un mic concert de muzica psaltica sustinut de Corul ‘Basileus’ al Seminarului Teologic Ortodox ‘Sfantul Vasile cel Mare’ din Iasi.

Joi, 12 iunie 2003: – la orele 10.00 la Universitatea de Medicina si Farmacie ‘GR. T. Popa’ din Iasi va avea loc festivitatea de conferire a titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA Prea Fericitului Hritodoulos, Arhiepiscopul Atenei si Primat al Greciei;

– la orele 12.00 delegatia elena va vizita Centrul de Diagnostic si Tratament ‘Providenta’. Cu aceasta ocazie vor fi oferite de catre Prea Fericitul Hristodoulos doua ambulante noi, donate Mitropoliei Moldovei si Bucovinei de catre Biserica Ortodoxa a Greciei prin Fundatia ‘Solidaritatea’.

– la orele 13.00 delegatia greaca va vizita Manastirea ‘Sfintii Trei Ierarhi’ unde se va oficia un trisaghion in amintirea eroilor care au luptat pentru libertatea Greciei.

– la orele 13.30 va avea loc o vizita la Centrul Cultural Elen ‘Panellinion’ din Iasi.

Prea Fericitul Hristodoulos, Arhiepiscopul Atenei si Primatul Greciei, a mai vizitat Arhiepiscopia Iasilor, la invitatia Inalt Prea Sfintitului Mitropolit Daniel in luna mai 2000, cand a participat de resfintirea Catedralei Vechi ‘Sfantul Gheorghe’ din Iasi.

Secretariatul Centrului Eparhial Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente