PF Hristodoulos, Arhiepiscopul Atenei si a toata Elada, va vizita Romania in perioada 4-11 iunie 2003

La invitatia Prea Fericitului Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in perioada 4-11 iunie 2003, Prea Fericitul Parinte Hristodoulos, Arhiepiscopul Atenei si a toata Elada, insotit de o delegatie a Bisericii Ortodoxe a Greciei, va efectua o vizita frateasca in Romania.

Joi, 5 iunie 2003, in Biserica ‘Sfantul Spiridon Nou’ din Bucuresti, cei doi intaistatatori de Biserici, inconjurati de un sobor de clerici romani si greci, vor oficia Sfanta Liturghie la sarbatoarea Inaltarii Domnului – Ziua Eroilor.

Vineri, 6 iunie 2003, in Rotonda Palatului Patriarhiei, Prea Fericitul Parinte Hristodoulos si Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist se vor intalni cu profesorii si studentii Facultatii de Teologie a Universitatii din Bucuresti, dupa care vor sustine o conferinta de presa cu tema ‘Biserica Ortodoxa si Europa’ si vor participa la lansarea albumului ‘Romania, pamant al icoanei’, aparut la Editura ‘Royal Company’.

Sambata, 7 iunie 2003, Universitatea din Craiova va conferi Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist si Prea Fericitului Parinte Arhiepiscop Hristodoulos titlul de Doctor Honoris Causa.

Duminica, 8 iunie 2003, cei doi intaistatori vor oficia Sfanta Liturghie in Catedrala ‘Madona Dudu’ din cetatea Baniei.

Programul mai cuprinde intalniri cu presedintele Romaniei, dl. Ion Iliescu, si Prim Ministrul Guvernului Romaniei, dl. Adrian Nastase, cu reprezentanti ai autoritatilor locale si ai Comunitatii Elene din Bucuresti, precum si vizite la biserici, manastiri si asezaminte sociale si culturale din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucurestilor si Craiovei, Episcopiilor Ramnicului, Argesului si Muscelului, Sloboziei si Calarasilor.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente