Peste jumătate de milion de oameni au fost prezenți la Belgrad la înmormântarea Patriarhului Pavle.

Peste jumătate de milion de oameni au participat astăzi, 19 noiembrie, la înmormântarea Patriarhului Pavle al Serbiei, informează Radio TRINITAS.

Arhiepiscop de Peci, Mitropolit al Belgradului și Karlovaci, Patriarhul Pavle al Bisericii Ortodoxe Sârbe, in vârstă de 95 de ani, a trecut la Domnul duminică, 15 noiembrie, în Spitalul Militar Universitar din Belgrad.

În această dimineață, în Catedrala Patriarhală Sf. Mihail din Belgrad s-a oficiat Slujba Sfintei Liturghii, după care convoiul funerar a mers pe străzile din Belgrad la Catedrala Sf. Sava pe esplanada căreia a fost oficiată slujba înmormântării Patriarhului Pavle al Serbiei. După oficierea slujbei au luat cuvântul Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Înaltpreasfintitul Mitropolit Amfilohie de Muntenegru, locțiitor de Patriarh al Serbiei și președintele Serbiei Boris Tadić

Convoiul funerar a plecat de la Catedrala Sf. Sava, a traversat în procesiune străzile Belgradului până la Mănăstirea Sfântul Arhanghel Mihail din Rakovița, unde a avut loc, în această după-amiază, înhumarea Patriarhului Pavle. Școlile și companiile din Belgrad și-au închis porțile pentru ca credincioșii să poată participa la înmormântare.

La funerarii a participat și o delegație a Bisericii Ortodoxe Române în frunte cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente