Peste 400 de locuri de cazare pelerinilor prezenti la sarbatoarea Sf. Cuv. Parascheva

Pelerinii care vor veni in acest an la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva vor beneficia de peste 400 de locuri de cazare oferite de catre credinciosii din Protopopiatele Iasi I si II. La nivelul Protopopiatului Iasi I, pana in prezent, 80 de persoane au anuntat posibilitatea oferirii de locuri de cazare. Lista insa va fi definitivata in cursul zilelor urmatoare dupa cum ne-a mentionat parintele Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului Iasi I: ‘Pana la aceasta data am primit cateva adrese de la preotii din parohiile din Iasi si, centralizandu-le toate, avem in jur de 80 de persoane care pot caza la domiciliul credinciosilor din parohiile iesene. Suntem inca in faza de centralizare a datelor, insa sunt sigur ca vor fi peste 150 de locuri in Protopopiatul Iasi I’.

Peste 230 de locuri de cazare vor fi oferite si de catre credinciosii din Protopopiatul Iasi II. Parintele Vilie Dorosinca, protopop al Protopopiatului Iasi II, ne-a spus ca ‘inca de acum doua saptamani in urma foarte multi preoti au adus listele cu adresele de cazare, si as putea spune ca pana in momentul de fata avem in cadrul protopopiatului in jur de 230 de locuri de cazare, lasand deoparte faptul ca avem bisericile centrale care sunt primitoare, ca in fiecare an, pentru cei care doresc sa se odihneasca un pic pentru a relua locul la randul unde si-l prind atunci cand vin de acasa. Ma refer la Biserica Sf. Andrei, Biserica Sf. Constantin si Elena, Biserica Barnovschi si alte biserici, insa cred ca toate bisericile sunt deschise in serile acelea precedente sarbatorii Cuv. Parascheva’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…