Peste 3000 de parohii din Patriarhia Română aplică în prezent proiectul național catehetic „Hristos împărtășit copiilor”

La un an de la implementarea lui la nivel național, peste 3000 de parohii din Patriarhia Română aplică în prezent proiectul național catehetic „Hristos împărtășit copiilor”. În cadrul multor eparhii, proiectul se desfășoară deja la nivelul tuturor parohiilor componente. Aceste concluzii precum și elaborarea de soluții concrete pentru asigurarea sustenabilității programului de catehizare au fost prezentate, astăzi, 2 septembrie, în cadrul Congresului Național „Hristos împărtășit copiilor”, ce se desfășoară la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus.

În debutul lucrărilor, prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a fost prezentat mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat participanților la Congres. În cuvântul său, intitulat sugestiv „Educație pentru bucurie sfântă”, Patriarhul României a precizat că organizarea acestei întâlniri arată preocuparea permanentă a Bisericii pentru educarea copiilor și tinerilor în spiritul valorilor perene ale tradiției creștine: „Acest proiect răspunde necesității urgente de a oferi copiilor Cuvântul lui Dumnezeu într-o formă adecvată lor, care să le deschidă inimile spre adevăratele valori ale vieții. În lumea contemporană secularizată, de multe ori, caracterul și ținta educației copiilor slujesc valorilor lumii secularizate (câștigul material, puterea, prestigiul, plăceri și succese efemere). De aceea, Biserica propune valori eterne care depășesc bogăția materială și moartea biologică, pentru că oferă copiilor iubirea eternă a lui Hristos” (fragment din „Educație pentru bucurie sfântă”, Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, adresat participanților la Congresul Național „Hristos împărtășit copiilor” , desfășurat la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus, în perioada 2-3 septembrie 2009).

La consfătuire participă peste 30 de inspectori eparhiali, responsabili cu coordonarea acestui proiect național de cateheză pentru copii. Sunt prezenți, de asemenea, o serie de reprezentanți din țară și din străinătate ai Organizației „World Vision”.

Proiectul național „Hristos Împărtășit Copiilor” este un proiect de cateheză adresat celor 4 milioane de copii români din țară și din străinătate. În România, inițiativa a fost lansată în anul 2006.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente