Peste 1000 de credincioși au participat, ieri, la slujba de sfințire a paraclisului Mănăstirii Știubieni din județul Botoșani

Slujba de sfințire a Mănăstirii Știubieni, județul Botoșani, Protopopiatul Săveni, a început în jurul orei 8.30 și a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ieri, 10 mai, în Duminica a patra după Sfintele Paști. După slujba de sfințire a urmat slujba Sfintei Liturghii, oficiată pe un podium special amenajat în incinta așezământului monahal botoșănean. La eveniment au participat un sobor impresionant de preoți și de diaconi și un număr important de credincioși, care au și trecut prin sfântul altar al paraclisului Mănăstirii Știubieni și s-au închinat și au sărutat sfânta masă și sfânta evanghelie.

Cu prilejul slujbei de sfințire au fost aduse aici moaștele Sfântului Apostol Andrei și ale Sfinților Epictet și Astion, de o delegație a Arhiepiscopiei Tomisului. Relicvele Sfinților Epictet și Astion sunt donate Mănăstirii Știubieni, iar cele ale Sfântului Apostol Andrei vor fi înapoiate, în cursul acestei zile, în Arhiepiscopia Tomisului.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente