Peste 100 de elevi din Recaș au vizitat Mănăstirea Timișeni Șag

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Paisie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, vineri, 11 mai 2012, elevii de la Centrul școlar pentru educație „Constantin Păunescu” din Recaș și o parte din copiii de la Centrul de Plasament Nr. 8, însoțiți de profesorii lor, au vizitat Mănăstirea Timișeni Șag, cu hramul „Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Peste 100 de copii, din ciclurile primar, gimnazial și liceal de la Centrul Școlar pentru educație „Constantin Păunescu” din Recaș au vizitat vineri mănăstirea Timișeni Șag, într-un pelerinaj de suflet menit să le descopere bucuria întâlnirii cu Dumnezeu și dragostea de aproapele. Elevii au sosit la mănăstire însoțiți de profesorii lor Florin Vlad, profesor educator, Doru Racoviceanu profesor de muzică, Cașcaval Ileana, profesoara de religie și prof. Cândea Nelu de la Centrul de Plasament.

Centrul școlar pentru educație „Constantin Păunescu” din Recaș a împlinit cu această vizită 20 de ani de când, an de an, aduce și prezintă elevilor această vatră de cultură și spiritualitate monahală bănățeană, care este Mănăstirea Timișeni Șag.

La sosirea în mănăstire elevii au fost întâmpinați de maicile și părinții slujitori și a fost oficiată o slujbă de mulțumire adusă Domnului pentru toate binefacerile Sale ce le revarsă peste noi toți. Apoi elevii pelerini, dirijați de profesorul de muzică Doru Racoviceanu, au susținut un recital în biserica mănăstirii constând din cântece religioase, poezii, psalmi și laude aduse lui Hristos Domnul.

În final din partea mănăstirii li s-au oferit micilor pelerini cadouri constând din cruciulițe, iconițe, pliant cu mănăstirea Timișeni Șag și o agapă creștină.

Comentarii Facebook


Știri recente