Peste 100.000 de pelerini pe Dealul Patriarhiei în primele cinci zile ale pelerinajului la Sărbătoarea Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

†¢ În primele cinci zile ale pelerinajului, peste 100 000 de pelerini s-au închinat la moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, Cuviosului Dimitrie cel Nou și Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina.

†¢ Parohiile din Protoieria III Capitală si Protoieria Ilfov Nord au oferit pelerinilor peste 17.000 de porții de mâncare gătită.

†¢ În timpul nopții pelerinii primesc ceai cald și apă. De asemenea, parohia Sfinții Romani din București va oferi pe timpul nopții aprox. 5.000 de porții de mâncare gătită.

†¢ Asistența medicală este asigurată de SMURD, Crucea Roșie și MEDAS. La serviciul de asistență medicală s-au prezentat astăzi, 28 octombrie 2012, câteva zeci de pelerini, dar nu s-au înregistrat cazuri medicale semnificative (hipertensiune și lipotimii).

†¢ 200 de jandarmi asigură permanent buna desfășurare a pelerinajului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…