Centrul de asistență socială și îngrijire la domiciliu, din cadrul Fundației Solidaritate și Speranță a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, se îngrijește în prezent de 120 de vârstnici din Iași.
Prin intermediul centrului bătrânii afectați de boală, sărăcie și excluziune socială, cei neglijați, părăsiți sau fără familie, beneficiază la domiciliu de servicii de îngrijire, servicii medicale și de recuperare, precum și de servicii sociale, managerul de proiect al fundației, Cătălina Fădur a declarat pentru Radio TRINITAS : „În prezent avem 120 de persoane, este foarte greu echipa noastră este o echipa mică pentru asemenea volum de muncă pe care îl avem de îndeplinit, solicitările sunt mult mai multe, nu reușim sa facem fata la toate solicitările si regretam acest lucru, am dori sa avem mai mult beneficiari, pentru ca cererea este mare. Suntem o echipa de 13 membrii, avem un medic, un asistent social, doi asistenți sociali, 4 îngrijitori, un kinetoterapeut, un administrator, o bucătăreasa care face mâncare la cantina „Sf. Sava” si echipa administrativă, managerul si responsabilul financiar. Serviciile noastre sunt gratuite, si masa este gratuita, facem eforturi deosebite pentru a asigura in permanenta aceste 25 de porții zilnice de luni pana vineri.”
Personale vârstnice care doresc să beneficieze de serviciile Centrului de asistență socială și îngrijire la domiciliu, din cadrul Fundației Solidaritate și Speranță a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, trebuie sa urmeze o serie de proceduri, despre care a oferit detalii managerul fundației, Cătălina Fădur: „Se face o cerere la sediul fundației sau o solicitare telefonică, depinde de gradul de dependenta al vârstnicului. În urma solicitării primite se realizează o evaluare socio-medicală la domiciliul solicitantului. Echipa este formată din asistent social si medic care se deplasează la domiciliu, aceasta evaluare este complexa se vad problemele sociale cu care se confrunta persoana în cauză, problemele medicale, si in funcție de nevoile identificate se alcătuiește un plan de intervenție social, medical, socio – medical, efectuat cu acordul beneficiarului.”