Persoanele cu deficiențe de auz și vorbire din județul Bacău au un lăcaș de cult

Persoanele cu deficiențe de auz și vorbire din Bacău, și nu numai, vor avea de aici înainte un lăcaș de închinare. Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a târnosit astăzi, 2 octombrie, Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din municipiu, ce va deservi credincioșii cu nevoi speciale, informează TRINITAS TV.

„Este o Biserică care s-a construit într-un cartier al Bacăului într-un cartier al Bacăului în ultimii doi ani. În anul 2008 am pus piatra de temelie și astăzi a avut loc sărbătoarea de sfințire a acestui locaș de cult. Biserica este închinată Maicii Domnului și am dorit să facem un acoperământ pentru un segment anume de populație din județul Bacău, dar este vorba de o parte a persoanelor care au deficiențe de auz și vorbire, deoarece erau într-un fel marginalizați”, a spus Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

La sfintele slujbe pot participa atât persoane surdo-mute, cât și simpli credincioși, slujbele fiind traduse cu ajutorul unui interpret în limbaj mimico-gestual.

Persoanele cu deficiențe de auz și vorbire din Bacău vor putea participa pe viitor și la ore de cateheză, care vor fi organizate în cadrul unui complex social-filantropic aflat în vecinătatea bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente