Persoanele afectate de inundaţii din Arad vor fi ajutate de Biserică

Arhiepiscopia Aradului a anunţat, printr-un comunicat de presă, demararea unei colecte în bani și ajutoare umanitare (apă, alimente neperisabile etc) pentru sprijinirea persoanelor afectate de inundaţiile recente din Judeţul Arad.

Colecta se va desfăşura, în perioada 22-29 iulie 2018, în toate bisericile parohiale și mănăstirești din cuprinsul eparhiei.

„Urmare averselor ce s-au abătut asupra zonei Lipovei în data de 17 iulie 2018, provocând inundații în mai multe localități, (Belotinț, Lalașinț, Chelmac, Conop), îndemnăm clerul şi bunii credincioşi ai Arhiepiscopiei Aradului să contribuie, după putere, la alinarea suferinţelor celor aflaţi în mare nevoie”, se menţionează în comunicatul emis de Arhiepiscopia Aradului.

Arhiepiscopia Aradului a precizat în document faptul că în toate bisericile din eparhie „se vor face rugăciuni pentru cei năpăstuiți, dar și pentru ca Bunul Dumnezeu să răsplătească strădania şi jertfelnicia clerului şi credincioşilor care sunt mereu alături de cei aflaţi în suferinţă”.

O furtună puternică a afectat marţi, 17 iulie 2018, mai multe localități din județul Arad. Apele au inundat zeci de gospodării, au pus la pământ stâlpi de electricitate, iar circulaţia pe Drumul Național 7, care leagă Aradul de Deva, a fost blocată temporar.

Foto credit: Live Arad

Comentarii Facebook


Știri recente