Persoane lipsite de libertate în pelerinaj la Mănăstirea Nicula

Penitenciarul Gherla a organizat, în Postul Adormirii Maicii Domnului, pentru femeile private de libertate de la secția exterioară din Cluj-Napoca, o vizită duhovnicească la Mănăstirea Nicula. Au fost selectate 13 deținute, criteriile ținând cont de comportamentul din perioada de detenție, care și-au petrecut câteva ore în incinta mănăstirii.

Grupul a fost primit de unul dintre viețuitorii mănăstirii, care a prezentat un scurt istoric al așezământului monahal de pe dealul de la Nicula și al icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de aici, după care fiecare s-a închinat acestei icoane și împreună au cântat câteva pricesne în cinstea Maicii Domnului.

Părintele stareț, arhimandritul Andrei Coroian le-a citit rugăciuni și le-a adresat cuvinte folositoare pentru suflet.

„Când ne rugăm către Dumnezeu și către Maica Domnului, atât să ne rugăm: Doamne, ajută-mă să te cunosc și învață-mă să te iubesc. Dacă înveți să-L cunoști pe Dumnezeu și să-L iubești, esti fericit, pentru că, vedeți, aici, pe pământ, când găsești o persoană deosebită și ajungi să o cunoști și să o iubești, ești fericit. Cu atât mai mult când cunoști Persoana Supremă, Care e însăși iubirea, însăși fericirea și însăși frumusețea. Noi nu numai că avem acces la fericire, ci suntem chiar destinați fericirii!’, a spus Părintele stareț, arhimandritul Andrei Coroian, după cum ne informează Radio Renașterea.

Vizita femeilor de la secția exterioară a Penitenciarului Gherla la Mănăstirea Nicula a avut un impact puternic asupra acestora, atât din punct de vedere spiritual, cât și din punctul de vedere al integrării lor în comunitate.

Comentarii Facebook


Știri recente