Permanența Consiliului Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Miercuri, 5 octombrie 2011, sub președinția Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a avut loc ședința săptămânală de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, după cum informează sf-esc.ro.

S-au pus în discuție probleme de pe ordinea de zi, care au ca menire îmbunătățirea activității pastoral-misionară și administrativă a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare pentru începerea unor lucrări de restaurare, consolidare și construirea unor edificii noi, menite să sporească activitatea administrativ-gospodărească din parohiile Eparhiei.

Părinte Manuel Rusu, Consilier Cultural, a prezentat raportul de evaluare a seriei de cursuri Propovăduire la timpul prezent, desfășurate în Protopopiatele din cuprinsul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor în perioada 30 august – 7 septembrie 2011. S-a prezentat raportul sinteză cu privire la manifestările patronate de Episcopia Sloboziei și Călărașilor, închinate exclusiv Anului 2011 – Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română.

Sectorul Administrativ – Bisericesc, reprezenta de Părintele Consilier Cristi Gavrilă a prezentat rezultatele examenul de capacitate preoțească și examenul de selecționare și numire prin concurs la parohiile din mediul urban (municipii și orașe) din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, desfășurat cu binecuvântarea și sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

Biroul pentru Catehizarea tineretului a prezentat raportul privind desfășurarea celui de-al IV-lea Congres Național Hristos împărtășit copiilor, care a avut loc la Palatul Patriarhal în perioada 19 – 21 septembrie 2011.

Au fost acordate mai multe ajutoare unor preoți și credincioși aflați în situații sociale și medicale deosebite, din fondurile destinate acestor situații.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…