Pentru prima data, Ziua Aviatiei se celebreaza de Sf. Ilie Tesviteanul

Manifestarile dedicate Zilei Aviatiei Romane au culminat ieri cu un ceremonial militar si religios la Monumentul Eroilor Aerului, din Bucuresti. Pentru prima data, aniversarea aviatiei are loc in ziua sarbatorii religioase a Sfantului Ilie Tesviteanul. La festivitatea de ieri au fost prezenti secretarul de stat in M.Ap.N., Sorin Encutescu, seful Statului Major al Fortelor Aeriene, general-locotenent Gheorghe Catrina, generali, ofiteri si subofiteri de toate armele din M.Ap.N. si M.A.I., diplomati si atasati militari straini, veterani de razboi si sute de bucuresteni dornici sa asiste la mitingul aerian.

Garda de onoare care a prezentat onorul la ceremonie s-a compus dintr-un pluton al Fortelor Aeriene, unul al Fortelor Terestre si unul al Marinei. Fanfara militara a facut parte din Muzica Reprezentativa a Armatei.

S-au depus la Monumentul Eroilor Aerului coroane de flori din partea M.Ap.N., Statului Major al Fortelor Terestre, Ministerului Transporturilor, Autoritatii Aeronautice Civile, Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, Statului Major al Fortelor Terestre, Politiei, Jandarmeriei, Companiei Tarom si altor institutii si organizatii. Un sobor de preoti militari de la Statul Major al Fortelor Aeriene, in frunte cu parintele George Manea a oficiat o slujba de cinstire a memoriei eroilor.

Comentarii Facebook


Știri recente