Penitenciarul Rahova a primit binecuvântarea Iordanului

Pe 6 ianuarie a.c., în Biserica „Sfântul Apostol Andrei” a Penitenciarului de Maximă Siguranță București – Rahova, Preasfințitul Varsanufie, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat slujba Sfintei Liturghii. La sfârșitul slujbei, ținute în prezența a 100 dintre cei peste 1.300 de deținuți, s-a oficiat sfințirea apei.

Alături de gărzile închisorii, deținuții s-au simțit, în cadrul momentelor de rugăciune, pentru câteva clipe liberi. Au asistat la slujbă și s-au rugat alături de preoții liturghisitori. La sfârșit, au așteptat politicos, la rând, să primească binecuvântarea Preasfințitului Varsanufie, stropirea cu Agheazmă Mare. Nimeni nu a plecat fără agheazmă, unii au luat chiar mai multă, pentru a le duce celor care nu au primit învoire să vină la biserică.

Sărbătoarea a continuat cu stropirea cu agheazmă a celor 300 de celule de către Preasfințitul Varsanufie. Ceea ce a devenit de acum o tradiție, pentru că de câțiva ani în ziua de Bobotează Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor este prezent alături de condamnații de la Rahova, a fost o mângâiere și un moment de libertate spirituală pentru locuitorii dintre zidurile înalte ale închisorii.

Paul Mușescu, preotul care slujește în mijlocul deținuților, a mulțumit la final Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru susținere. „Slujba a fost așteptată de persoanele din Rahova și de aceea au participat cu multă bucurie. Pentru noi, aici, sărbătorile de iarnă au fost pline de fapte duhovnicești. Am spovedit, am mers cu icoana Nașterii Domnului și au fost apoi mulți care au cerut să vină la slujbe. S-au petrecut multe schimbări în sufletele lor. Sunt, dintre ei, care au intrat pentru prima oară într-o Biserică”.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 305/ 8 ianuarie 2009)

Comentarii Facebook


Știri recente