Penitenciarul din Oradea și-a sărbătorit sfinții ocrotitori

Persoanele private de libertate din Penitenciarul Oradea au avut parte de numeroase bucurii duhovnicești cu ocazia prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, sfinții ocrotitori ai celor aflați în cadrul penitenciarelor, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

În ajunul praznicului a avut loc concursul anual ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii penitenciarelor’ organizat de către Serviciul de educație și capelă din cadrul Penitenciarului Oradea, aflat sub conducerea comisarului-șef Gicu Ruiu, directorul instituției. La concursul care s-a desfășurat în clubul penitenciarului au participat 55 de persoane private de libertate de la toate secțiile de deținere.

Concurenții au fost recompensați din partea instituției cu suplimentarea dreptului la vizită, iar de la părintele Dan Lele, capelanul instituției, au primit diplome de participare, cărți și obiecte cu caracter religios.

‘Mă bucur că am participat la acest concurs care m-a împlinit și am dorit să fiu mai aproape de Dumnezeu, iar prin intermediul acestuia am descoperit lucruri noi pentru mine’, a declarat unul dintre deținuți. Un altul ne-a mărturisit că ‘acest concurs este un bun prilej de cunoaștere a vieții Sfinților Apostoli Petru și Pavel, dar și un mijloc de apropiere față de Dumnezeu. Biserica este cea care ne ajută să ne regăsim pe noi înșine, dar și echilibrul de care avem nevoie pentru a ne face viața mai plăcută și mai ușor de suportat în acest loc’.

De praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, în capela penitenciarului a fost săvârșită Sfânta Liturghie, iar apoi a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, în sobor de preoți și diaconi. Prezent la manifestare, pr. prot. prof. Radu Rus, vicar eparhial al Episcopiei Oradiei, a transmis mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Sofronie pentru persoanele private de libertate din Penitenciarul Oradea.

Comentarii Facebook


Știri recente