Pelerinii sunt întâmpinați în Gara de Nord

Începând de astăzi, 23 octombrie, pelerinii din țară care ajung în Capitala României pentru a participa la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, sunt întâmpinați în Gara de Nord și Gara de Est de reprezentanți ai Arhiepiscopiei Bucureștilor și îndrumați către Catedrala Patriarhală. Totodată celor care vor să rămână peste noapte, li se oferă și locuri de cazare.

„Arhiepiscopia Bucureștilor asigură câte un loc de odihnă în două locații din apropierea Pieții Unirii la Colegiul Național ‘Ion Creangă’ și la Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’. În cele două locații, pe lângă locurile de odihnă se vor găsi pachete cu hrană și apă. De asemenea, bisericile din proximitatea Dealului Mitropoliei vor fi deschise tot timpul și vor oferi câte un loc de odihnă și ceai cald pentru pelerini”, a declarat pentru TRINITAS TV, diac. Cristian Grama, Secretar în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pelerinii vor găsi informații suplimentare și pe flyerele pe care le vor împărți reprezentanții Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Au fost tipărite flyere cu informații detaliate pe care pelerinii le vor primi în această perioadă în gările și autogările din București”, a mai spus diac. Cristian Grama.

Atât în Gări, cât și pe Dealul Patriarhiei și în cele două puncte de cazare pelerinii vor primi informații și îndrumări, iar dacă va fi nevoie, credincioșii vor avea asigurată și asistență medicală.

Comentarii Facebook


Știri recente