Pelerinii Sfintei Cuvioase Parascheva

Zeci de mii de pelerini s-au închinat până în prezent moaștelor Sfintei Parascheva și Sfântului Vasile cel Mare, aflate în prezent sub baldachinul împodobit cu flori din curtea Catedralei mitropolitane din Iași. Începând de duminică, credincioșii au participat în fiecare seară la slujba Privegherii din Catedrala mitropolitană, informează cotidianul Ziarul Lumina.

Vremea înnourată nu a fost o piedică pentru pelerini în a suporta oboseala sutelor de kilometri parcurși până la Iași. Cu flori și busuioc în mâini, oamenii s-au pregătit înainte de a ajunge la Cuvioasa prin citirea unor rugăciuni sau a Acatistului, cum se putea observa la rândul format de credincioșii din toată țara. Luni seara, ora 21:00, la Catedrala mitropolitană începea slujba Privegherii. „Doamne binecuvintează” răsună pe străzile din jurul Mitropoliei glasul protos. Serafim Mihali, starețul Mănăstirii Bisericani, venit la Iași alături de alți stareți și preacuvioși părinți. Așa cum se întâmplă încă de sâmbătă dimineață, puhoiul de pelerini continuă să venereze moaștele Sfintei și, de duminică seara, și pe cele ale Sfântului Vasile cel Mare, cerându-le mijlocire înaintea Preabunului Dumnezeu și iertare de păcate. Oamenii care stau la rând așteaptă cu nerăbdare să se închine celor doi sfinți ale căror moaște sunt cele mai cinstite în aceste zile în Capitala Moldovei. Dorința de a ajunge la racla Sfintei este cu atât mai mare cu cât ei lasă aici grijile, necazurile, suferințele care îi împresoară pe cei mai mulți dintre pelerini. Până ieri dimineață pe la racla Sfintei Parascheva și ale Sfântului Vasile cel Mare au trecut peste 80.000 de oameni. Pe parcursul șederii lor la rând, Biroul de asistență socială Diaconia al Centrului Eparhial Iași și Primăria Municipiului Iași au oferit hrană și ceai cald pelerinilor. Acestei inițiative s-au mai adăugat, ca în fiecare an, simpli credincioși din Iași și din alte orașe ale Moldovei.

Slujba de Priveghere a continuat în Catedrala mitropolitană în prezența a sute de credincioși care s-au rugat în liniște până după miezul nopții.

Comentarii Facebook


Știri recente