Pelerini români din Scandinavia în localitatea Spermezeu, județul Bistrița Năsăud

Pelerini români din Scandinavia, alături de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord au fost prezenți în această duminică în localitatea Spermezeu, județul Bistrița Năsăud, informează TRINITAS TV. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în localitatea natală.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Macarie a spus: „Am oficiat Sfânta Liturghie în satul meu natal, unde, împreună cu pelerinii din țările Scandinave, ne-am întărit duhovnicește la Sfânta Liturghie și ne-am primenit pe aceste minunate meleaguri de la poalele munților Țibleș. Părintele paroh Ioan Simeon Buta împreună cu enoriașii din Spermezeu au dăruit Episcopiei noastre Ortodoxe Române a Europei de Nord câteva costume tradiționale năsăudene pe care credincioșii noștri din țările Scandinave o să le poată îmbrăca cu bucurie la sărbătorile Bisericii și României, împărtășind astfel și celor din nordul Europei frumusețea și profunzimea spiritualității și identității noastre românești”.

Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a primit pentru cei aflați departe de țară, din partea parohiei, mai multe costume populare.

Comentarii Facebook


Știri recente