Pelerini pe „Colina Bucuriei”

An de an, mii de pelerini din țară vin la hramul Catedralei Patriarhale din Capitală pentru a se ruga la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou și pentru a-i cere sănătate, pace, ajutor și împliniri. Nu de puține ori, rugăciunile le-au fost ascultate și, pentru acest motiv, credincioșii vin cu evlavie, ori de câte ori au ocazia, pentru a-i mulțumi Sfântului, informează TRINITAS TV.

Printre pelerini se află zilele acestea și mulți copii. Cei mici se roagă pentru ca Dumnezeu să le lumineze mintea pentru a putea învăța bine, pentru părinți, frați, surori și prieteni. Bătrânii, copiii și pelerinii care au probleme de sănătate și nu pot sta la rând au posibilitatea să se închine la Sfintele Moaște intrând prin față.

La această oră mii pelerini așteaptă să ajungă la baldachinul din apropierea Catedralei patriarhale pentru a pentru a săruta Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci și Sfintele Moaște. Pelerinii au posibilitatea să se închine atât la moaștele Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, și la cele ale Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, cât și la cinstitul Lemn al Sfintei Cruci, adus în Capitală din Mitropolia de Drama (Grecia) până pe 29 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente