Pelerini olteni în pelerinaj de Sărbătoarea Floriilor la Ierusalim

Un grup de doljeni a plecat luni, 2 aprilie 2012, către Aeroportul Otopeni, de unde a decolat spre Ierusalim, în cadrul pelerinajului organizat de Centrul de Pelerinaj „Sfântul Nicodim” din Craiova, al Mitropoliei Olteniei. Printre pelerini sunt și credincioși din Timișoara, Iași, București. Aceștia vor participa la două procesiuni care vor avea loc în Țara Sfântă, de Florii, a precizat Gabriela Popescu.

„Săptămâna duhovnicească pe care o vom petrece la Ierusalim se va derula în perioada 2-9 aprilie. Suntem un grup de 45 de creștini care vom vizita Țara Sfântă, principalele obiective și, în plus, ne bucurăm că avem prilejul de a participa la cele două procesiuni ce se vor desfășura în Betania, la Mormântul lui Lazăr, și în Betfaghe, locul de unde a plecat Mântuitorul Iisus Hristos, mai înainte de patima Sa. La aceste procesiuni va participa un sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului. Și noi, creștiii români, vom fi acolo, pentru a ne uni rugăciunile cu ale semenilor din toată lumea”, a explicat preotul Sorin Dumitru, directorul Centrului de Pelerinaj „Sfântul Nicodim”.

Majoritatea celor care au plecat spre Ierusalim spun că au așteptat toată viață să ajungă la Mormântul Sfânt. „Este prima dată când mă merg în Țara Sfântă. Merg cu gânduri bune, de pace, de prietenie, am credința că mă întorc și mai liniștită. De când eram tânără mi-am propus să ajung la Mormântul Sfânt și, în cele din urmă, am reușit”, a spus Anastasia Buzatu, din Craiova.

Constantin Bârhoată spune că din copilărie a visat să se roage la Mormântul Sfânt: „De când eram mic speram să ajung în Israel. Nu credeam că o să trăiesc cu adevărat această minune. Încerc, după povățuirea parintelui Serafim de Sarov, să iau un dram de har al Duhului Sfânt. Daca Bunul Dumnezeu îmi alocă și mie din acea părticică din Duhul Sfânt, aș avea o mare bucurie”.

Unii dintre credincioși au mărturisit că au mai avut prilejul să călătorească în Țara Sfântă și că au simțit cum Dumnezeu i-a ajutat să depășească toate încercările pe care le-au avut în viață.

„Am fost bolnavă și Dumnezeu mi-a alinat suferința, m-a ajutat în toate încercările pe care le-am avut de-a lungul anilor. Din anul 2008, de când am fost la Mormântul Sfânt, am mai multă liniște în viață, mai multă pace”, a mărturisit Ecaterina Barbu, din Craiova.

Călătoria în Israel va dura o săptămână. Printre locurile care vor fi vizitate în Israel amintim : Cana Galileii, Sfântul Mormânt, Muntele Tabor Muntele Măslinilor și Mormântul Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente