Pelerini la Patriarhie

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României s-a întâlnit luni, 8 octombrie 2012, cu un grup de 30 de persoane condus de către pastorul Franz Schule, membri ai Organizației „Ajutor interbisericesc elvețian”. Evenimentul s-a desfășurat în Palatul Patriarhiei, în Sala Europa Christiana, începând cu ora 11:00.

Preafericirea Sa le-a mulțumit pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului.

„Nu uităm niciodată că noua tipografie modernă de la Iași a fost realizată cu ajutorul acestei organizații de întrajutorare creștină care se numește Ajutor interbisericesc elvețian. De asemenea, dumneavoastră ca sprijinitori ai acestei organizații de întrajutorare inter-creștină ați contribuit foarte mult ajutând și alte eparhii ortodoxe din România. Totodată, organizația dvs. a acordat multe burse studenților români care au studiat în Occident, în Elveția în special. Pentru toate acestea suntem foarte recunoscători și Bunul Dumnezeu să vă dăruiască sănătate și bucurie multă pentru că ați adus și altora bucurie”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel după cum ne informează Radio TRINITAS.

Grupul de pelerini a fost condus de pastorul Franz Schule, care i-a mulțumit Părintelui Patriarh pentru primire și a ținut să evidențieze bunele relații dintre Biserica Ortodoxă Română, Bisericile Reformate și Biserica Romano Catolică.

„Astăzi există o legătură și o înțelegere foarte bună între bisericile reformate și Biserica Ortodoxă Română. De asemenea, un scop al vizitei noastre în Biserica Ortodoxă Română a fost ca să vedem bunele relații care există în acest moment între Bisericile Reformate, Luterane, Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică”, a spus pastorul Franz Schule.

Zilele acestea, grupul condus de pastorul Franz Schule s-a aflat în pelerinaj la mai multe lăcașuri și mânăstiri din țara noastră, iar în această dimineață au vizitat Catedrala Patriarhală și Palatul Patriarhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente