Pelerini la Catedrala din Roman

200 de credincioși din comuna Blăgești au mers joi, 26 aprilie 2012, în pelerinaj la Catedrala arhiepiscopală din Roman. Aceștia au fost primiți de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a citit o rugăciune.

Însoțiți de preoții slujitori din cele patru parohii care alcătuiesc comuna Blăgești, buhușenii s-au rugat și s-au închinat la sfintele moaște aflate în catedrală. Apoi, după ce au primit binecuvântare arhierească, aceștia s-au rugat alături de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a citit o rugăciune specială, iar la sfârșitul slujbei, le-a ținut un scurt cuvânt de învățătură, exprimându-și bucuria de a vedea și revedea fii și fiice ale eparhiei în vizită la Centrul Eparhial și în pelerinaj la cel mai reprezentativ și frumos locaș de rugăciune din cuprinsul eparhiei.

La finalul, potrivit epr.ro, Preasfinția sa le-a oferit în dar tuturor credincioșilor icoana Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, așa cum apare reprezentată în fresca din catedrală.

Comentarii Facebook


Știri recente