Pelerini din Voluntari la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva

Peste 3.000 de pelerini din orașul Voluntari, județul Ilfov, s-au închinat în această dimineață moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfântului Cuvios Maxim Mărturisitorul, informează mmb.ro. Cele 55 de autocare au plecat aseară spre Iași cu două salvări, un cort de prim-ajutor și un echipaj al Jandarmeriei. Coloana de autocare a ajuns în zona Catedralei mitropolitane cu sprijinul Poliției Rutiere a municipiului Iași.

„Pelerinajul, organizat pentru a cincea oară la inițiativa primarului orașului Voluntari, Florentin Pandele, este binevenit pentru toți cei care au dorit să ajungă la Iași să se închine moaștelor Sfintei Parascheva. Am venit de dimineața, rândul era destul de mic, așa că am doar trei ore, ceea ce este foarte bine, în condițiile în care în anii trecuți oamenii au stat și până la 36 de ore. Suntem mulțumiți pentru că organizarea acestui hram este foarte bine pusă la punct”, a declarat Gheorghe Ioja, reprezentantul grupului de pelerini din orașul Voluntari.

Credincioșii din parohiile orașului Voluntari s-au închinat moaștelor Sfintei Parascheva și Sfântului Maxim, precum și în Catedrala mitropolitană.

„Este pentru prima dată când ajung la Sfânta. Este ceva deosebit și mulțumesc celor care au organizat această excursie. După ce m-am închinat sfintelor moaște am intrat în Catedrala mitropolitană pentru a asculta Sfânta Liturghie și pentru a lăsa pomelnicele noastre și ale celor dragi”, a spus Elena Nedea din comuna Afumați, județul Ilfov.

În Voluntari se află în construcție Catedrala cu hramurile „Intrarea Domnului în Ierusalim” și „Sf. Cuv. Parascheva”, care este și protectoarea orașului. Tradiția din ultimii ani este ca după ce credincioșii vin la Iași să se închine moaștelor Sfintei Parascheva să participe la hramul viitoarei catedrale din Voluntari, a cărei piatră de temelie a fost pusă în urmă cu trei ani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…