Pelerini din toată țara la hramul Mănăstirii Ciolpani din județul Bacău

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat, ieri, 18 iulie 2012, Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Ciolpani, din județul Bacău, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

La acest eveniment au participat peste 1.000 de credincioși din mai multe zone ale țării. Oamenii s-au închinat raclei ce adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Emilian de la Durostorum aflate în lăcașul de închinăciune al așezării monahale.

‘A fost o sărbătoare frumoasă la care au participat credincioși din Galați, Vaslui, Botoșani, București, dar și din Ardeal. Alături de PS Ioachim Băcăuanul au slujit 34 de preoți. Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a făcut referire la martiriul Sfântului Emilian de la Durostorum, remarcând că în zilele noastre creștinul este chemat să fie alături de Biserica lui Hristos. De asemenea, Episcopul-vicar al Eparhiei Romanului și Bacăului a explicat că oamenii pot apăra Biserica lui Hristos prin participarea la Sfânta Liturghie și prin faptele lor’, a relatat pr. Vasile Cozma, protopop al Protopopiatului Buhuși.

Stavrofora Lucia Chirvasă, stareța Mănăstirii Ciolpani, i-a invitat apoi pe toți preoții și credincioșii la o agapă frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente