Pelerini cu diploma la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva

Mii de oameni dintre cei care au stat la rand pentru a se inchina la sfintele moaste ale Sfintei Cuvioase Parascheva si ale Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, au dorit sa aiba o dovada palpabila a pelerinajului lor, respectiv diplome de pelerini. Acestea pot fi obtinute la adresa de internet http://sfparascheva.mmb.ro printr-un simplu click pe sectiunea e-carduri.

Care au fost motivele relizarii acestui site aflam de la Parintele Eugen-Sebastian Teacu, redactor media al Institutului Cultural-Misionar Trinitas: ‘Ne-am gandit sa realizam acest site dedicat sarbatorii Sfintei Cuvioase Parascheva tocmai pentru aceia care, din diferite motive, s-au aflat la serviciu sau s-au aflat departe de Iasi si nu au putut ajunge la aceasta sarbatoare si au simtit nevoia sa fie alaturi de noi, parte integranta la desfasurarea acestor evenimente aici. Cu siguranta, prin vizitarea acestui site, s-au putut informa, au putut afla Stiri, au putut vizualiza Fotografii cu desfasurarea evenimentelor, au avut posibilitatea, accesand acest site, sa afle date despre Viata Sfintei Cuvioase Parascheva, despre Minunile, despre Istoricul sfintelor moaste ale Sfintei Cuvioase Parascheva, Marturii ale pelerinilor care au venit in Iasi de-a lungul timpului, Programul Sarbatorilor, dar sa aiba la indemana si posibilitatea de a trimite celor dragi o ilustrata, aceasta Diploma de Pelerin Virtual, despre care se vorbeste atat de mult. Cei care doresc sa obtina aceasta Diploma de Pelerin Virtual nu trebuie sa faca altceva decat sa acceseze site-ul: http://sfparascheva.mmb.ro. Aici pot gasi aceasta Diploma de Pelerin Virtual, al carui text este destul de scurt: ‘Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Iasi, 2003, Diploma de Pelerin Virtual, Urmand chemarea lui Dumnezeu Care este minunat intru sfintii sai si calatoreste impreuna cu cei ce-L cauta, precum odinioara cu Luca si cu Cleopa, in drum spre Emaus, Numele si Prenumele (celui care doreste sa aiba diploma), avand candela sperantei aprinsa de iubirea mantuitorului Hristos, am luat parte virtual la sarbatoarea Catedralei Mitropolitane din Iasi. Cu bucurie, in semn de pretuire si aducere aminte se confera aceasta Diploma de Pelerin Virtual.’ Apoi, nu poate sa faca altceva decat sa acceseze butonul ‘Trimite’ si va primi Diploma de Pelerin Virtual in e-mail sau o poate printa sau o poate tipari la un copiator. Aceasta Diploma de Pelerin Virtual nu reprezinta altceva decat o invitatie pentru cei care nu au reusit sa ajunga anul acesta la sarbatoarea Sfintei cuvioase Parascheva.’

Credinciosii nu trebuie decit sa tasteze numele lor si adresa de e-mail la care le vor fi trimise diplomele si in mai putin de cinci minute pot deveni pelerini virtuali.

Comentarii Facebook


Știri recente