Pelerini bulgari la Centrul eparhial din Buzău

Cincizeci de studenți teologi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bulgaria au vizitat, ieri, 1 iunie 2012, Centrul eparhial de la Buzău. Pelerinii au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Epifanie care i-a întâmpinat în Catedrala voievodală Adormirea Maicii Domnului, prilej cu care le-a vorbit despre anii de studii pe care i-a facut la Sofia, precum și despre legăturile bulgarilor cu Buzăul, informează TRINITAS TV.

„Mă bucur că ați sosit la Buzău, că veniți de la Sofia unde am făcut și eu o parte din studiile teologice și de asemenea mă bucur că sunteți impresionați de ceea ce vedeți în țara noastră, biserici, mănăstiri și centre eparhiale, mitropolii, arhiepiscopii și episcopii”, a spus cu această ocazie Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie.

Studenții bulgari sunt conduși de profesorul de Noul Testament la Facultatea de Teologie din Sofia.

Studenții bulgari și cei care îi însoțesc au vizitat noua Catedrală Arhiepiscopală Înălțarea Domnului și Sfinții Trei Ierarhi din Buzău, Seminarul Teologic Liceal Ortodox Chesarie Episcopul și au putut admira valorile de artă creștină expuse în noul Muzeu al Eparhiei Buzăului și Vrancei. Cu toții și-au exprimat aprecierea pentru cele văzute, dar și pentru ospitalitatea cu care au fost primiți.

La plecare, Chiriarhul locului a împărțit daruri pelerinilor bulgari.

Comentarii Facebook


Știri recente