Pelerinajul tinerilor din Municipiul Târgoviște a deschis sărbătorirea solemnă a Sf. Ierarh Nifon

Celebrările festive legate de sărbătorirea Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, inițiate și coordonate de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, au debutat, pe 10 august 2012, cu vecernia solemnă a sărbătorii, la Catedrala din Târgoviște, în cadrul căreia Înaltpreasfinția Sa a acordat diplome speciale elevilor care au obținut rezultate deosebite la Olimpiada de Religie.

După aceea, s-a desfășurat pelerinajul tinerilor din Municipiul Târgoviște, moment la care au participat peste 1.500 de tineri, din comitetele parohiale de tineret din oraș și nu numai, elevi ai școlilor târgoviștene, membri A.S.C.O.R., studenți și elevi seminariști, dar și tineri și credincioși din oraș.

Pelerinii au pornit, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, însoțit de preoți și

diaconi, în procesiune, împreună cu racla cu moaștele Sfântului Ierarh, la ora 18.00, din fața Catedralei Arhiepiscopale și Mitropolitane și au mers prin centrul istoric al Târgoviștei, după care procesiunea s-a reîntors la Catedrală. În timpul procesiunii, s-au făcut rugăciuni speciale pentru ploaie, atât de necesară în această vreme de secetă, iar la finalul pelerinajului, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon a adresat un cuvânt de învățătură tinerilor prezenți, de pe treptele Catedralei. După aceea, a avut loc acatistul și închinarea la racla cu moaștele Sf. Ier. Nifon, așezate în fața sfântului lăcaș.

Astăzi, 11 august, vor continua ceremoniile solemne dedicate Sf. Ier. Nifon în fața Catedralei Arhiepiscopale și Mitropolitane din Târgoviște, cu Sf. Liturghie Arhierească și închinarea miilor de pelerini.

Comentarii Facebook


Știri recente