Pelerinajul Sfintei Cruci pe Calea Victoriei din Capitală

Biserica „Sfântul Vasile” de pe Calea Victoriei, din Capitală, își va sărbători pe 14 septembrie, pentru prima dată, cel de-al doilea hram: Înălțarea Sfintei Cruci. Sărbătoarea este dublată de faptul că lăcașul de cult adăpostește și un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci. Cu acest prilej, în ajunul sărbătorii, bucureștenii au participat la pelerinajul „Calea Sfintei Cruci – Scară către cer”, care s-a desfășurat pe Calea Victoriei.

Potrivit declarației părintelui Cristian Trandafir, parohul Bisericii „Sfântul Vasile” – Calea Victoriei, pe 13 septembrie, în ajun, începând cu orele 16:30, a fost oficiată slujba Privegherii, adică Vecernia Mare, Litia și Acatistul Sfintei Cruci, în fața raclei cu Lemnul Sfintei Cruci, acolo unde se află și moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfinților Trifon, Teodor Tiron, Elefterie, Haralambie și Paraschevi. După această slujbă de Priveghere, a început procesiunea pe Calea Victoriei începând de la Biserica Sfintei Cruci și a Sfântului Vasile cel Mare și s-a mers pe Calea Victoriei până în Parcul Nicolae Iorga, unde s-a înconjurat acest parc cu cântări și rugăciuni. Procesiunea a fost condusă de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. În cadrul manifestărilor, tot în această seară, a fost sfințită troița ridicată în parcul din apropierea lăcașului de cult.

Sfânta Liturghie din ziua hramului va fi oficiată de un delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente