Pelerinajul Pe calea Sfintei Cruci la Galați și Brăila

Sute de gălățeni s-au închinat astăzi, 14 septembrie, în Catedrala arhiepiscopală a Dunării de Jos, la racla cu un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci din patrimoniul eparhiei. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

După cum informează TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a spus: „Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci a însemnat și o lucrare misionară mare și sfântă prin procesiunea cu racla în care păstrăm părticele din lemnul Sfintei Cruci, oferite în 1812 acestei eparhii de arhiereii Sfântului Mormânt. Procesiunea a început la biserica Seminarului Teologic Sfântul Apostol Andrei, apoi a unit cele două orașe ale Eparhiei prin prezența sfintei racle la cele două biserici închinate Cinstitei și de Viață Făcătoarei Cruci”.

La finalul slujbei de la Catedrală, racla a fost dusă în procesiune la biserica Parohiei „Înălțarea Sfintei Cruci”, unde aproape o mie de credincioși s-au închinat și s-au rugat pentru ei și familiile lor.

Pelerinajul cu Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci a avut loc pentru prima oară anul acesta în Arhiepiscopia Dunării de Jos. Acesta a început pe 13 septembrie, la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei”. În aceeași zi, pelerinajul a continuat la Brăila, la Biserica „Sfânta Cruce” unde credincioșii s-au închinat până târziu, în noapte.

Pelerinajul din Arhiepiscopia Dunării de Jos, intitulat „Pe Calea Sfintei Cruci, căci iată, a venit prin Cruce bucurie la toată lumea”, a fost organizat anul acesta pentru prima oară și se dorește a deveni o tradiție.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…