Pelerinajul parintilor profesori la Constantinopol

Pelerinajul Profesorilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi se apropie de sfarsit.

Parintii Profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi se vor intoarce la sfarsitul acestei saptamani din Pelerinajul in Asia Mica.Pelerinajul se desfasoara sub egida’Descoperind Bizantul pe urmele Sfantului Apostol Pavel’. In ziua de ieri,20 februarie 2003, parintii parofesori au ajuns la Constantinopol dupa ce au vizitat, timp de opt zile orasele prin care a trecut Sfantul Apostol Pavel. Dintre orasele vechi cu semnificatie biblica si istorica vizitate amintim Troia ,Ierapolis,Izmir si Cheia. Pelerinajul este organizat de Centrul de pelerinaj ‘Sfanta Parascheva’ din Iasi , de Institutul Ecumenic ‘Sfantul Nicolae’ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

S-au vizitat o serie de monumente ,indeosebi orasele vechi.

Aflat in Costantinopol, Parintele Dan Sandu,Directorul Institutului Ecumenic ‘Sf. Nicolae’ din Iasi a relatat catre Radio Trinitas ca, prin acest pelerinaj, s-au descoperit vestigiile, frumusetea si bogatiile Capadociei, leaganul crestinismului primar, ceea ce a insemnat pentru noi Bizantul cu stralucirea lui. Prin acest pelerinaj lumea va intelege mai mult din ceea ce aude.

Pe data de 20 februarie profesorii de teologie din Iasi au fost primiti de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, la Constantinopol, dupa care au vizitat si Facultatea de Teologie din Insula Halchi, vestita pana in 1971 prin calitatea invataturii sale.

Comentarii Facebook


Știri recente