Pelerinajul de Florii în Județul Prahova

Începând cu anul 2008 la inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în protoieriile prahovene din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor se organizează pelerinaje de cu prilejul praznicului împărătesc al Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile).

Protoieria Ploiești

Anul acesta, sâmbătă, 11 aprilie, la orele 17.00, după săvârșirea slujbei Vecerniei, la biserica „Maica Precista” din Ploiești, preoții împreună cu credincioșii din parohiile învecinate purtând icoane, flori, ramuri de salcie și steagurile bisericești, vor pornii spre centrul Municipiului Ploiești unde, pe Bulevardul Independenței se vor întâlnii cu preoții și credincioșii parohiilor din partea de sud-vest a orașului Ploiești. De aici procesiunea va continua către Biserica „Sf. Ioan” și în continuare pe același bulevard până în Piața „Mihai Viteazul”, după care pe strada Andrei Mureșeanu până la Biserica cu hramurile „Nașterea Domnului și Sf. Apostol Andrei „. Pe parcursul întregii manifestări și în cadrul popasurilor din dreptul sfintelor biserici se vor rostii rugăciuni și cântări specifice Postului Mare respectiv sărbătorii „Intrarea Domnului în Ierusalim”.

Protoieria Câmpina

La protoieria Câmpina, pelerinajul de Florii va începe la ora 16:00 la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, unde se va săvârși slujba vecerniei, se va citi rugăciunea de sfințire a salciei. Apoi, salcia va fi împărțită credincioșilor. La ora 17:00 pelerinii vor pleca spre biserica Sfânta Treime, apoi la biserica „Adormirea Maicii Domnului”. În jurul orei 19:00, vor ajunge la biserica „Sfinții Voievozi”, unde se va face sfârșitul slujbei vecerniei cu rugăciunile de mulțumire, rugăciunile de sfințire a icoanelor și binecuvântarea credincioșilor. Cuvântul de învățătura va fi ținut de părintele protopop Costică Dumitru.

Protoieria Urlați

În acest protopopiat va fi organizat câte un pelerinaj în orașele Urlați și Mizil. În orașul Urlați, pelerinajul de Florii va începe la ora 16:00 la biserica „Sfinții Voievozi”. La ora 17:00, pelerinii vor merge pe str. Tudor Vladimirescu, str. 1 mai cu oprire în piața centrală a orașului, apoi vor ajunge la sediul Protoieriei, se vor opri la primărie și se vor întoarce la biserica „Sfinții Voievozi”, în jurul orei 19:00. Vor fi așteptați 25 de preoți din orașul și din jurul orașului Urlați, conform estimărilor Părintelui Protopop Valentin Cazan. În orașul Mizil, pelerinajul de Florii va începe la ora 16:00 la biserica Sfântul Ioan Botezătorul, unde vor participa toți preoții din cele patru parohii împreună cu enoriașii. La ora 17:00, pelerinii vor merge pe bulevardul Unirii, str. Nicolae Bălcescu, str. Erou Radu Nicolae cu oprire la biserica „Sfinții Ioachim și Ana”, apoi pe bulevardul Gării, str. Blajului cu oprire la biserica „Adormirea Maicii Domnului” și se revine, în jurul orei 19:00, la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”. Vor fi așteptați 25 de preoți din orașul și din jurul orașului Mizil.

Comentarii Facebook


Știri recente