Pelerinajul de Florii în Județul Botoșani

Din anul 2000, la inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei se organizează pelerinaje de Florii în orașele județului Botoșani: Botoșani, Dorohoi, Darabani și Săveni

În protopopiatele Botoșani, Dorohoi, Darabani și Săveni ale Arhiepiscopiei Iașilor din judeșul Botoșani se vor organiza sâmbătă 11 aprilie pelerinaje de Florii după următorul program:

Botoșani

Pelerinajul de Florii din orașul Botoșani va avea următorul traseu: Biserica „Sf. Dimitrie” – „Biserica „Sf. Vasile cel Mare” – bd. Mihai Eminescu – Biserica „Întâmpinarea Domnului” – str. Calea Națională – Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel”.

Dorohoi

Credincioșii din orașul Dorohoi care vor participa sâmbătă la pelerinajul de Florii se vor întâlni la ora 13:30 la Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena”, unde se va săvârși slujba Vecerniei și sfințirea stâlpărilor. „Se va porni în procesiune pe bd. Victoriei, ne vom opri la Biserica «Sf. Vineri», vom parcurge centrul orașului, iar apoi vom ajunge la Biserica «Sf. Nicolae», unde se va citi Acatistul dreptului Lazăr”, a declarat pr. Stelian Ciurciun, protopop al Protopopiatului Dorohoi.

Darabani

În orașul Darabani, pelerinajul de Florii va începe la ora 16:00, când se va pleca de la Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena”. Se va citi rugăciunea de binecuvântare a sălciilor și a florilor, care vor fi împărțite credincioșilor. „Copiii prezenți vor purta sfintele icoane, iar o parte dintre bărbați va duce prapurii (steag bisericesc purtat la procesiuni sau la alte solemnități religioase) și Sfânta Cruce. De la Biserica «Sf. Împărați Constantin și Elena» vom merge în procesiune la troița de lângă Primăria orașului Darabani. Aici vom rosti rugăciuni pentru cei adormiți. Vom continua procesiunea la Biserica «Sf. Nicolae», unde vom oficia slujba Vecerniei, la finalul căreia se va rosti un cuvânt de învățătură”, a declarat pr. Constantin Pânzariu, protopop al Protopopiatului Darabani.

Săveni

Pelerinajul de Florii din orașul Săveni va începe la ora 12:00, cu plecare de la Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe”, spre Biserica „Sf. Nicolae”. Vor participa credincioșii din parohia „Sf. Nicolae” și parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe”. „Vom începe pelerinajul cu o rugăciune de binecuvântare. La Biserica «Sf. Nicolae» vom face o slujbă de mulțumire, după care îi vom binecuvânta pe toți credincioșii”, a spus pr. Constantin Macuc, protopop al Protopopiatului Săveni.

Comentarii Facebook


Știri recente