Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia Râmnicului

În Arhiepiscopia Râmnicului a fost organizată ieri, 27 martie, o Procesiune de Florii. Pelerinajul a fost intitulat „Credință, unitate și slujire în Hristos Domnul Mântuitorul lumii”. În municipiul Râmnicu Vâlcea credincioșii au participat la slujba Vecerniei și la cea a binecuvântării Stâlpărilor, oficiată la Biserica „Toți Sfinții” de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Pelerinii au plecat apoi în procesiune spre Catedrala Arhiepiscopală, unde au fost întâmpinați de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

Înaltpreasfinția sa a oferit mai multe detalii pentru TRINITAS TV: „Ducem cuvântul lui Dumnezeu mai departe de zidul Bisericii, adică și cei care n-ar veni sau n-au cunoscut încă rânduiala bisericească prin aceste pelerinaje care se fac și voi aceste pelerinaje și la locurile sfinte, prin urmare o mare parte din credincioșii noștri se vor bucura de aceste pelerinaje”.

Pelerinii au participat la Slujba Litiei oficiată în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea. Acesta este primul an în care s-a organizat pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia Râmnicului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…