Pelerinajul Calea Sfinților, la Iași

În această seară, la 12 septembrie 2012, s-a desfășurat la Iași tradiționalul pelerinaj „Calea Sfinților” în cadrul căruia moaștele Cuvioasei Parascheva și ale Cuviosului Teofil au fost purtate în sunet de clopote și în rugăciune pe străzile din jurul Catedralei mitropolitane, după cum ne informează TRINITAS TV.

Pelerinajul s-a desfășurat pe traseul: Str. Sf. Andrei, Str. Palat, Biserica Sf. Nicolae Domnesc, B-dul „Ștefan cel Mare și Sfânt” și s-a încheiat cu depunerea sfintelor moaște pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane, pentru închinare.

„Moaștele Sf. Cuvioase Parascheva și ale Sf. Teofil cel nebun pentru Hristos să intre în inima cetății să se întâlnească cu locuitorii acestui oraș să-i binecuvinteze împreună cu pelerinii, apoi ne vom întoarce aici ca sfintele moaște să fie așezate din nou spre închinare credincioșilor”, a spus înainte de începerea pelerinajului Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Pelerinajul este mărturia credinței miilor de oameni care cer ajutorul lui Dumnezeu și mijlocirea sfinților, jertfind din timpul lor, îndurând frigul, ploaia și oboseala.

FOTO: ARHIVĂ

Comentarii Facebook


Știri recente