Pelerinajul „Călători pe cărările sfinților”, în municipiul Brăila

În cadrul sărbătorilor Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al municipiului Brăila, a avut loc pelerinajul „Călători pe cărările sfinților”, desfășurat sâmbătă, 4 decembrie, 2010, în cadrul parohiei brăilene „Sfântul Ierarh Nicolae”, informează Diac. Marian Pătrașcu de la Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul a debutat cu săvârșirea slujbei Vecerniei și Litiei de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși din parohie și din municipiu.

În acest context a fost adusă și prezentată spre închinare, tuturor celor prezenți noua raclă cu părticele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci, aflate de aproape două secole în tezaurul spiritual al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. De asemenea, pelerinii s-au mai putut închina și la moaștele Sf. Ierarh Nicolae Sf. Ap. Andrei, aflate în patrimoniul Catedralei arhiepiscopale din Galați.

În cuvântul său de învățătura, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit credincioșilor despre neputința viețuirii umane, fără ajutorul și pronia lui Dumnezeu. În acest sens Înaltpreasfinția Sa a adus drept model pe sfinți care aveau permanent mintea și inima la Dumnezeu și tot ceea ce săvârșeau era spre slava Creatorului tuturor. Mintea lor curată și fără de prihană au alcătuit rânduieli și imnuri la diferite momente liturgice, din timpul anului bisericesc. În acest sens, chiriarhul locului a vorbit despre importanța Sfinților Ioan Damaschin, cel care a alcătuit prima dogmatică ortodoxă și Octoihul, care cuprinde un impresionant număr de texte liturgice, precum și a Sfântului Sava cel Sfințit, ce al așternut pe hârtie rânduielile tipiconale ale celor șapte laude.

La finalul slujbei, s-au oferit tuturor copiilor și tinerilor prezenți la eveniment pachete cu dulciuri, precum și daruri de suflet constând din cărți de rugăciune și iconițe.

Comentarii Facebook


Știri recente