Pelerinaje la sfinte moaște în județul Cluj

Moaștele Sfântului Nectarie de la Biserica ‘Sfântul Nectarie’ din Iași ajung la Mănăstirea Petreștii de Sus, județul Cluj.

Racla cu moaștele Sfântului Nectarie a ajuns azi, la ora 10:00, în incinta mănăstirii clujene din Petreștii de Sus, unde a fost întâmpinată de monahi și credincioși. Cu acest prilej la mănăstire se va oficia un program liturgic special. Astăzi, de la ora 12:00 s-a citit Acatistul Sfântului Ierarh Nectarie, s-a continuat de la ora 15:00 cu Taina Sfântului Maslu și de la ora 17:00 cu slujba Privegherii, după cum a declarat starețul mănăstirii, protosinghelul Teofil Popescu. În ziua de hram, la sărbătoarea Schimbarea la Față va fi prezent la Mănăstirea Cheile Turzii din Petreștii de Sus Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, care va oficia Sfânta Liturghie de la ora 10:00.

De asemenea, racla cu moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul, de la Mănăstirea Bistrița din județul Vâlcea, va fi adusă azi la Mănăstirea ‘Sfântul Ioan Iacob Hozevitul’ de la Piatra Craiului, județul Cluj, cu prilejul hramului.

Racla ajunge la mănăstire astăzi la ora 16:30, când va fi întâmpinată de monahii acestui așezământ și de credincioșii din regiune. Soborul de preoți și călugări va rosti cu acest prilej o rugăciune de mulțumire. Programul liturgic va continua seara, de la ora 18:00, cu slujba Privegherii oficiată de Înalt Preasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente