Pelerinaje la locuri sfinte

Patriarhia Romana organizeaza excursii – pelerinaj de o zi sau mai multe zile, la sfinte lacasuri cu odoare facatoare de minuni si sfinte moaste, dar si calatorii pe urmele pustnicilor. In Tara Sfanta, excursia se organizeaza din data de 25 mai, timp de 8 zile. Iata programul acestor pelerinaje.

In zilele de 15-16 mai pelerinajul ortodox se organizeaza in lacasuri religioase pe urmatorul traseu: Bucuresti – Manastirea Cotmeana, Manastirea Cozia, Manastirea Turnu si Manastirea Sambata de Sus, unde are loc un popas pentru cazare si cina. Apoi se participa la Sf. Liturghie. In ziua urmatoare se viziteaza Manastirile Predeal si Sinaia. Pretul: 950.000 lei

De ziua Sf. Imparati, intocmai cu Apostolii Constantin si mama sa Elena, pe 21 mai, pelerinii vor participa la slujba de hram la Manastirea Crasna, judetul Prahova, apoi se viziteaza Manastirile Zamfira, pictata de Nicolae Grigorescu, si Ghighiu, – renumita pentru icoana Maica Domnului cu Pruncul – facatoare de minuni. Aici exista si un important muzeu de arta veche bisericeasca si colectii de carte, cele mai multe dintre aceste obiecte datand din secolul al XVI-lea. Pretul pelerinajului: 300.000 lei.

Pe 22 mai se organizeaza un pelerinaj de o zi pe ruta Manastirea Tiganesti, Manastirea Pissiota, Manastirea Caldarusani, Manastirea Sitaru. Pretul pelerinajului 250.000 lei.

In intervalul 27-30 mai, pelerinii se vor deplasa din Bucuresti la Catedrala Episcopala din Buzau, spre manastirile din nordul Moldovei, la Manastirea Putna (ce se pregateste de marea sarbatoare dedicata Sf. Voievod Stefan cel Mare), urmand in continuare sa se roage si la Manastirea Dragomirna – unde se va oficia o slujba de hram la sarbatoarea Pogorarii Duhului Sfant. Un alt popas este organizat la Caterala Arhiepiscopala din Suceava care adaposteste Moastele Sf. Ioan cel Nou (Pretul pelerinajului: 3.300.000 lei).

Pe 29 mai – un pelerinaj de o zi va avea un traseu de suflet pe ruta Manastirea Cetatuia (se merge pe jos 1,5 km), Manastirea Namaiesti – Manastirea Negru Voda si Manastirea Trivale din Pitesti (Pretul pelerinajului 400.000 lei).

Pe 29-30 mai: credinciosii vor face o calatorie de suflet pe urmele pustnicilor (la aceste manastiri se merge pe jos – pe traseele mai greu accesibile autocarului). Se viziteaza Manastirile Jgheaburi, Pahomie, Patrunsa, Bistrita (cazare, cina si mic dejun). Se continua traseul spre Manastirile Arnota, Pestera Sf. Grigorie Decapolitul – Hurezi, Dintr-un lemn, Surpatele, Govora. Pretul pelerinajului: 750.000 lei pentru tineri – locuri limitate.

Pe 31 mai, la Sarbatoarea Sfintei Treimi, slujba la hram se oficiaza la Manastirea Pasarea; se mai viziteaza, in aceeasi zi, Manastirile Cernica, Caldarusani si Sitaru.

Inscrierile pentru vizitarea sfintelor lacase se fac la Biroul de Pelerinaj, tel./fax 313.37.46, si la Patriarhia Romana, tel./fax 336.99.21.

Comentarii Facebook


Știri recente