Pelerinaj și Sfântă Liturghie arhierească la Biserica parohei Cetățuia I din Râmnicu Vâlcea.

Sute de râmniceni au participat astăzi, 13 august 2011, în Postul Adormirii Maicii Domnului, la Sfânta Liturghie săvârșită de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de peste 30 de preoți și diaconi, la Biserica cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din parohia Cetățuia I, municipiul Râmnicu Vâlcea.

După cum ne informează pr. arhidiacon Ioan Liviu Găman, Sfânta Liturghie a fost precedată de o procesiune religioasă cu Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni de la Mănăstirea Ostrov, care a fost adusă și așezată spre închinare la biserica parohială de pe Dealul Cetățuia din nordul orașului Râmnicu Vâlcea.

După Sfânta Evanghelie, Preasfințitul Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură și binecuvântare pentru toți credincioșii prezenți la pelerinaj și la Sfânta Liturghie.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a închinat Maicii Domnului rugăciuni de mulțumire pentru darurile revărsate de Mântuitorul Hristos peste ierarhii, clerul și credincioșii din această eparhie.

Pelerinajul a fost organizat de către Arhiepiscopia Râmnicului cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, la inițiativa Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, prin Protopopiatul Râmnicu Vâlcea, Mănăstirea Ostrov și Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Cetățuia I.

La acest eveniment deosebit au mai participat reprezentanți ai autorităților locale și centrale, stareți și starețe de la mănăstirile vâlcene, preoți, monahi și monahii și sute de credincioși din Eparhia Râmnicului.

Manifestarea religioasă a fost prilejuită în mod special de împlinirea a 490 de ani de la ctitorirea bisericii Mănăstirii Ostrov cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, de către Sfântul Voievod Neagoe Basarab, și 330 de ani de la ctitorirea și sfințirea bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” de pe Dealul Cetățuia, de către Mitropolitul Teodosie Cozianul.

Comentarii Facebook


Știri recente