Pelerinaj pentru micii iconari din parohia Nașterea Domnului din Cluj-Napoca

Micii iconari de la Cercul de Pictură al Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca vizitează astăzi, 14 mai, atelierul de pictură al Mănăstirii Nicula, pentru a se familiariza cu tehnica pictării icoanelor tradiționale românești, informează radiorenasterea.ro. Copiii vor putea analiza modalitățile pictării icoanelor pe sticlă, remarcând originalitatea în privința tematicii religioase, dar și sub aspectul stilizării motivelor cromatice.

La pelerinaj vor participa și vârstnicii cuprinși în proiectul de ajutorare a familiilor cu probleme, însoțiți de preoți, care vor avea un program special, vor participa la slujba Parastasului, se vor închina Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului și vor primi un cuvânt de învățătură.

În cadrul pelerinajului, grupul de copii și vârstnici al parohiei „Nașterea Domnului”, condus de preoți, vor vizita întregul complex monahal, iar la mormântul poetului Ioan Alexandru din cimitirul mănăstirii se va ține un moment de reculegere în memoria lui, copiii recitând ulterior poezii din creația sa.

Pelerinajul la Mănăstirea Nicula face parte din programul „Întru lumina Ta vom vedea lumină”, derulat de parohia clujeană în perioada 15 februarie – 2 iunie. Excursia este finanțată din fondurile adunate în urma expoziției cu vânzare de felicitări, mărțișoare și ouă decorative, obiecte confecționate în perioada prepascală, în cadrul atelierului de pictură, de copiii parohiei „Nașterea Domnului” și ai parohiei „Sfântul Mina” din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente