Pelerinaj pe Muntele Mic

La praznicul Înălțării Sfintei Cruci și în acest an a fost organizat pelerinajul tradițional la Crucea de pe Muntele Mic, aflat la aproximativ 20 de km de Caransebeș, informează TRINITAS TV. La eveniment au participat trei ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

„Suntem la al V-lea pelerinaj pe care Episcopia noastră îl organizează în fața Crucii de pe Muntele Mic la praznicul Înălțării Sfintei Cruci. Îi mulțumim Domnului pentru această vreme minunată pe care ne-a dăruit-o ca să putem oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în aer liber”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

La acest eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei care a spus că „Trăim momente de bucurie pentru că a început să se îndătineze, aici, la Muntele Mic la această Sfântă Cruce amplasată pe acest loc înalt, pelerinajul preoților și al credincioșilor din Episcopia Caransebeșului”.

Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria a fost prezent, de asemenea, la praznicul de astăzi: „Am încheiat aceste zile de mare bucurie prin această Sfântă Liturghie pe Muntele Mic tot acolo unde am fost și anul trecut, împreună cu credincioșii. Am putea spune că acesta este un ‘Munte Tabor al Bănățenilor'”, a declarat Preasfinția Sa.

Pelerinajul a fost inițiat în anul 2006 și, de atunci, în fiecare an, sute de credincioși se deplasează în procesiune de la schitul de la poalele muntelui până la cota 1600 m, unde se oficiază Sfânta Liturghie.

Crucea metalică de pe Muntele Mic este unul dintre cele mai cunoscute monumente din Banat.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…