Pelerinaj pe Calea Victoriei din Capitală

Biserica „Sfântul Vasile” de pe Calea Victoriei, din Capitală, își va sărbători pe 14 septembrie, pentru prima dată, cel de-al doilea hram: Înălțarea Sfintei Cruci. Sărbătoarea este dublată de faptul că lăcașul de cult adăpostește și un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci. Cu acest prilej, în ajunul sărbătorii, bucureștenii sunt așteptați să participe la pelerinajul „Calea Sfintei Cruci – Scară către cer”, acesta urmând să fie organizat pe Calea Victoriei.

Mai multe informații cu privire la pelerinaj a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Cristian Trandafir, parohul Bisericii „Sfântul Vasile” – Calea Victoriei: „Pe 13 septembrie, în ajun, începând cu orele 16:30, vom săvârși slujba Privegherii, adică Vecernia Mare, Litia și Acatistul Sfintei Cruci, în fața raclei cu Lemnul Sfintei Cruci, acolo unde se află și moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfinților Trifon, Teodor Tiron,Elefterie, Haralambie și Paraschevi. După această slujbă de Priveghere, începem procesiunea pe Calea Victoriei începând de la Biserica Sfintei Cruci și a Sfântului Vasile cel Mare, așa cum a numit-o Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și vom purcede pe Calea Victoriei până în Parcul Nicolae Iorga, vom înconjura acest parc cu cântări și rugăciuni. Se va susține un concert de cântări închinate Sfintei Cruci de Corul Tronos al Catedralei Patriarhale și se vor sfinți cruciulițele pe care credincioșii le vor purta în această procesiune-pelerinaj”.

Sfânta Liturghie din ziua hramului va fi oficiată de un delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente