Pelerinaj ortodox în municipiul Ploiești

Protoieria Ploiești organizează și anul acesta deja tradiționalul Pelerinaj de Florii, în seara zilei de sâmbătă, 7 aprilie 2012. Evenimentul se desfășoară cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Române.

Pelerinajul, închinat praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, va începe la orele 16.00, cu slujba Vecerniei, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Ulterior, după orele 17.00, pelerinii vor porni pe itinerariul: biserica Sfântul Gheorghe Vechi – Bulevardul Independenței – Palatul Administrativ – biserica Sfântul Ioan – Bulevardul Republicii – biserica Sfântul Vasile – biserica cu hramurile Nașterea Domnului și Sfântul Andrei, urmând a se face opriri, pentru a se rosti rugăciuni. La eveniment vor participa toți preoții și diaconii din Protoierie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…