Pelerinaj la sicriul cu trupul neinsufletit al PF Parinte Patriarh Teoctist

Sute de credinciosi continua sa stea la rand la Palatul Patriarhiei pentru a-i aduce un ultim omagiu PF Parinte Patriarh Teoctist. Credinciosii au asteptat in liniste ore in sir sa ajunga la sicriul in care este depus trupul neinsufletit al Parintelui Patriarh, rugandu-se totodata pentru sufletul Prea Fericirii Sale. Mai multe amanunte in acest sens am aflat de la Bogdan Teleanu, inspector in cadrul Biroului de Presa al Patriarhiei Romane: ‘Aseara, dupa ora 07.00, trupul Parintelui Patriarh a fost scos din Catedrala patriarhala, iar dupa ce a fost ocolita biserica, a fost depus in holul mare al Palatului Patriarhiei. Din acel moment pana in aceste clipe, credinciosii au trecut sa-si ia ramas bun de la Parintele Patriarh. Toata noaptea s-au facut rugaciuni asa cum si in momentul de fata se intampla acelasi lucru. In acest timp, in Catedrala patriarhala s-a lucrat si se mai lucreaza inca la pregatirea mormantului in care va fi depus Parintele Patriarh’.

Numerosi preoti, cat si credinciosi se inchina cu evlavie in fata catafalcului PF Parinte Patriarh Teoctist. Protoieria III din Capitala s-a aflat ieri acolo, fiind reprezentata prin parintele protopop Dinu Pompiliu, care ne-a oferit mai multe detalii: ‘Am fost langa catafalcul PF Sale in zilele acestea, urmarind indeaproape activitatea care s-a desfasurat. Nenumarati preoti din toata tara au trecut si si-au luat ramas bun de la PF Sa. Mii de credinciosi din Bucuresti si din alte localitati, calugari si calugarite, au trecut si s-au inchinat cu evlavie in fata catafalcului PF Sale, inaltand rugaciuni la Dumnezeu pentru sufletul bland al PF Sale care s-a mutat la cele vesnice. Protoieria III Capitala a fost prezenta prin preotii sai toata noaptea, am purtat pe umeri in jurul Catedralei cosciugul PF Sale, credinciosii inchinandu-se toata noaptea’.

Potrivit estimarilor Jandarmeriei Romane, peste 4000 de credinciosi au adus un ultim omagiu PF Parinte Patriarh Teoctist incepand de luni seara pana in prezent, iar pana vineri sunt asteptate sa soseasca alte mii de persoane din intreaga tara.

Comentarii Facebook


Știri recente