Pelerinaj la moaștele Sfântului Ierarh Leontie de la Rădăuți

Biserica Ortodoxă l-a prăznuit astăzi, 1 iulie, pe Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți. Numeroși credincioși au venit la Mănăstirea Bogdana, județul Suceava, pentru a se închina la moaștele Sfântului Ierarh Leontie. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de ÎPS Pimen Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Ctitorie a voievodului Bogdan Vodă , Biserica Mănăstirii datează din secolul al IV-lea și adăpostește mormintele mai multor domnitori ai Moldovei și ale rudelor acestora.

Mănăstirea Bogdana este astăzi unul din monumentele reprentative ale patrimoniului artistic și cultural românesc, fiind inclusă și în patrimoniul UNESCO.

Sursa: Televiziunea TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…