Pelerinaj la Mănăstirea Prislop organizat de Parohia Țipari din Arad

La sfârșitul Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Parohia Țipari, Protopopiatul Arad, prin părintele paroh Daniel Dumitru, a organizat un pelerinaj la Mănăstirea Prislop, din cuprinsul Episcopiei Devei și Hunedoarei, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Parohia Țipari organizează anual cel puțin un pelerinaj cu credincioși, la diferite mănăstiri, pentru folosul duhovnicesc al acestora, pentru întărirea lor în credință și în evlavie și pentru cunoașterea acestor locuri sfinte.

La pelerinaj au luat parte credincioși din Țipari, Chișineu-Criș și Nădab, care au alcătuit un grup de aproape 70 de persoane, în frunte cu părintele paroh Daniel Dumitru din Țipari.

‘Primul popas s-a făcut la Țebea, unde am rememorat clipe de istorie națională și ne-am recules la mormântul lui Avram Iancu. La Mănăstirea Prislop ne-am adăugat șirului nesfârșit de pelerini veniți din toate colțurile țării pentru a se închina și a se ruga în această sfântă mănăstire. Biserica mănăstirii, mormântul părintelui Arsenie Boca și peștera unde s-a nevoit Cuviosul Ioan de la Prislop au fost locuri ce ne-au prilejuit tuturor momente de înălțare duhovnicească deasupra tuturor grijilor și frământărilor zilnice, momente pe care le vom păstra în inimă și de care ne vom folosi cu toții la vreme de încercare sau ispită’, a spus pr. Daniel Dumitru.

Următorul popas a avut loc la biserica din Densuș, veritabil monument istoric, mărturie peste veacuri despre vechimea creștinismului la români. Aici, pelerinii s-au închinat în sfânta biserică și au mulțumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra casei și familiilor lor.

‘Ceasul Vecerniei ne-a găsit în biserica Mănăstirii Crișan, județul Hunedoara. Cântarea deosebit de frumoasă din rânduiala Vecerniei, ‘Lumină lină’, ce răsuna la strană în momentul când am ajuns la Mănăstirea Crișan, a fost pentru noi încredințarea faptului că, din toate locurile pe care le-am vizitat în această minunată zi, am primit și ne-am umplut de lumină. Încredințați că ne-am întărit cu toții în credință, că am crescut duhovnicește, mulțumim lui Dumnezeu pentru acest excurs duhovnicesc și nădăjduim în organizarea pe viitor și a altor asemenea pelerinaje, pentru îmbogățirea noastră spirituală’, a mai spus pr. Daniel Dumitru.

Comentarii Facebook


Știri recente