Pelerinaj la Mănăstirea Nicula

În Arhiepiscopia Clujului, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, mii de credincioși din toate colțurile țării se îndreaptă spre Mănăstirea Nicula, unde se desfășoară, anual, cel mai mare pelerinaj ortodox din Transilvania. Ei înconjoară în genunchi biserica mică din lemn și se închină la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

„Dealul din jurul mănăstirii este plin de credincioși, iar alții continuă să urce spre acest așezământ monahal și sigur că vor participa cu toții la slujbele din această noapte. Este poate cel mai populat hram din ultimii ani de aici de la Nicula. Slujba Vecerniei și Litia vor fi oficiate de un sobor format din cinci ierarhi, preoți și diaconi, în frunte cu Părintele Mitropolit Andrei al Clujului. Utrenia și Prohodul vor începe la ora 22:00 după ce la ora 21:30 icoana Maicii Domnului va fi scoasă din Biserică și așezată pe altarul de vară unde se vor oficia slujbele din această noapte”, a relatat Cosmina Popovici, de la Radio Renașterea

Buna desfășurare a pelerinajului și a slujbelor religioase de la Mănăstirea Nicula este asigurată de peste 250 de jandarmi și 120 de polițiști. Tot acolo se află mai multe echipaje ale Ambulanței și SMURD, precum și o autospecială a pompierilor.

Comentarii Facebook


Știri recente