Pelerinaj la Iași cu icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, județul Iași, a fost adusă în procesiune astăzi, 10 decembrie, la Biserica „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din cartierul ieșean Tătărași. Primirea icoanei făcătoare de minuni a fost precedată de slujba Ceasurilor, Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu, oficiate de un sobor de preoți, informează mmb.ro.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu a fost întâmpinată de credincioși care au ținut lumânări aprinse în mâini, în sunetul cântărilor închinate Născătoarei de Dumnezeu. Pelerinajul de la Biserica „Sfântul Arhidiacon Ștefan” se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și prin bunăvoința protosinghelului Nicodim Gheorghiță, starețul Mănăstirii Hadâmbu. Programul liturgic va continua în această seară cu Taina Sfântului Maslu iar mâine la prânz icoana Maicii Domnului se va întoarce la Mănăstirea Hadâmbu.

„S-a împlinit în această zi o dorința noastră fierbinte de a avea în acest sfânt lăcaș icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, care este izvor de binecuvântare și de ajutor. Este un prilej de mare bucurie atât pentru noi cât și pentru toți creștinii din Iași care vor veni să se închine Maicii Domnului. Suntem convinși că toți cei care vor veni cu evlavie și se vor ruga cu credință la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului vor primi împlinirea cererilor lor”, a declarat pr. paroh Dumitru Mihăilă.

Câteva sute de credincioși s-au închinat până acum, cerându-i Maicii Domnului ajutor și sănătate, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…